Bok, ja sam Barbara! 💁🏼

“Sve što trebam znati o njezi kože naučila sam još u vrtiću!”

To je naravno šala koja aludira na naslov jedne od mojih najdražih knjiga. Jer od kad znam za sebe bila sam opsjednuta s njegom kože.

Dok su drugi ispijali kave, gledali serije, marljivo radili čučnjeve ne bi li utegnuli guze (nemojte me krivo shvatiti i ja sam radila te stvari), veći dio svog vremena za razonodu čitala bih o njezi kože, preparatima, studijama provedenim po cijelom svijetu, pratila poznate i cijenjene dermatologe i upijala njihov sadržaj.

S ponosom mogu reći da je malo tema u vezi njege kože o kojoj iz rukava ne bih mogla isipati tonu vrijednih i korisnih informacija. Mišljenja sam kako je Sephora raj na zemlji.

Još tamo u davnim ranim 90-ima kad se kao prvi „skincare“ brend, mimo Nivee i Becutana, pojavio Vichy u ljekarnama krenula je moja opsesija i prava njega i briga o koži. Tada sam bila još tinejđerica i imala savršenu mekanu bebi glatku kožu.

Da, imala sam sreće pa nikad nisam imala pubertetske akne, ali naplatio mi je svemir sve to u trudnoći ako da ne trebate biti zavidne haha…onda kad se svima ten proljepša i izgledaju bolje nego ikad, ja sam imala mjesečeve kratere po licu. 😣

No, primjenom savjeta koje ću u ovom blogu dijeliti s vama uspjela sam svoje lice “dovesti u red”. Stoga se nadam kako će vam ove informacije biti korisne.

Jednom davno otvorio prvi dm u našem gradu i to je postala moja oaza. Glavni cilj bila je štednja novaca kako bih mogla otići i potrošiti trećinu nečije plaće na proizvode koji bi stali u onu malecku dm vrećicu…ako ih se vi starije čitateljice još sjećate.

Mama mi je znala reći (citiram je) „da ću si morati naći bogatog muža kako bi mogao plaćati sve te moje pomade i kreme s kojima se packam“ lol…nisam je poslušala pa si ih plaćam sama 😊

Iako nisam dermatolog i sve što pišem nisu liječničke upute niti savjeti, TOLIKO sam toga pročitala, proučavala, poslušala i pogledala da svakako imam više nego prosječno znanje o njezi kože. Do te mjere da me moje prijateljice i poznanice zovu kako bi me pitale za savjet oko nekog proizvoda i što da koriste u ovom ili onom slučaju.

Tako sam i došla na ideju da počnem pisati ovaj blog ne bih li svojim savjetima pomogla ljudima koji me ne poznaju i uštedila vam svima vrijeme na samostalno istraživanje i proučavanje.

Naravno, svi mi imamo specifične potrebe i razlikuju nam se tipovi kože, ali nastojat ću pisati o temama koje će pokriti razne sfere njege kože.

Stoga redovito pregledavajte ovaj blog u potrazi za novim savjetima…jer svaki tjedan objavljujem novi post.

Komentirajte, pitajte, dijelite svoja iskustva, ali molim vas da budete pristojni i poštujete jedni druge. Kraj toliko crnjaka iz svijeta koji nas okružuju ovo bi trebalo biti mjesto razonode, zabave i učenja, a ne još jedno mjesto gdje će netko ispoljavati svoje frustracije. Hvala i ugodno čitanje 😊

P.S. Bilo bi korisno u komentaru navesti svoj tip kože i raspon godina („suha i osjetljiva koža/rane dvadesete“, „masna koža/kasne 50-e“ i sl.) kako biste olakšali i pomogli drugim čitateljima sa svojim iskustvom. Hvala. Moj duboki nakon 🙇🏼‍♀️